Kişi/Kişiler Arıyoruz Dolandırıldık. Yardımcı olanlara yardımcı olacağım.

faramis

Üye
Merhaba arkadaşlar zguard adlı bir firma vardı zamanında firma diyorum çunku kendileri firma olduğunu beyan etmişlerdi.
hatta işlemlerinin faturalı vs. olduguna kadar beyanları kayıtımda mevcut lakin oyunun kurulumundan sağlanan kaynaklara kadar
hep madur etmişlerdi bir işlemin kesin yapılacagını veya yapılmayacagını belirtmeden hep oyaladılar

malesef 8000 tl kadar bir ücreti kendilerine kaptırdık yapmadıkları işlemleri biz yaparız diye kaynak dosyalarını istemiştim

yeni guncel versiyonu değil ancak eski versiyonu paylaşırım dediler ve sadece server filesin kaynak dosyalarını paylaştılar ondada açık durumu hakkında hiç bir bilgim yok oyunun client tarafının dosyalarının eksik olmasınında problem olduğunu belirttim bana oyunun duzenlenip geliştirebilmemiz için diğer dosyalarada ihtiyacımız olduğunu belirttim cunku o dosyalarda bu sistemin parçaları idi

neyse bir iki exe yolladılar ancak dediğim gibi hiç bir iş görmemekle beraber veri çalmaya ve bilgisayarı zarara ugratmaya yonelik virüsler barındırıyordu
o bile iş görmedi neyse ben çok ama çok doldum iyi niyetimi çok kullandılar aradan zaman geçmiş olmasına ragmen benim param kalmayacak yemin ettim
o yuzden

zguard firmasını bilen kişileri tanıyan veya bulabilecek insanlar bana ulaşabilirlermi. polise gittim ancak ilgilenilmediği için kendim arıyorum.
yardımcı olacak insanlara makul bir ucret kadar yardımcı olacağım.

kaldıkları bölgeler hakkında az çok bilgim var ama bana direk kişilere ulaşabileceğim bir yol lazım çıkmazsa o bölgede kendim araştıracağım.
hassas bir konudur yardımcı olamayacaklar ulaşmasınlar lutfen. yardımcı olacak arkadaşlar özelden yazarsa dönüş sağlarım şimdiden teşekkürler

YNG

Developer
Merhaba arkadaşlar zguard adlı bir firma vardı zamanında firma diyorum çunku kendileri firma olduğunu beyan etmişlerdi.
hatta işlemlerinin faturalı vs. olduguna kadar beyanları kayıtımda mevcut lakin oyunun kurulumundan sağlanan kaynaklara kadar
hep madur etmişlerdi bir işlemin kesin yapılacagını veya yapılmayacagını belirtmeden hep oyaladılar

malesef 8000 tl kadar bir ücreti kendilerine kaptırdık yapmadıkları işlemleri biz yaparız diye kaynak dosyalarını istemiştim

yeni guncel versiyonu değil ancak eski versiyonu paylaşırım dediler ve sadece server filesin kaynak dosyalarını paylaştılar ondada açık durumu hakkında hiç bir bilgim yok oyunun client tarafının dosyalarının eksik olmasınında problem olduğunu belirttim bana oyunun duzenlenip geliştirebilmemiz için diğer dosyalarada ihtiyacımız olduğunu belirttim cunku o dosyalarda bu sistemin parçaları idi

neyse bir iki exe yolladılar ancak dediğim gibi hiç bir iş görmemekle beraber veri çalmaya ve bilgisayarı zarara ugratmaya yonelik virüsler barındırıyordu
o bile iş görmedi neyse ben çok ama çok doldum iyi niyetimi çok kullandılar aradan zaman geçmiş olmasına ragmen benim param kalmayacak yemin ettim
o yuzden

zguard firmasını bilen kişileri tanıyan veya bulabilecek insanlar bana ulaşabilirlermi. polise gittim ancak ilgilenilmediği için kendim arıyorum.
yardımcı olacak insanlara makul bir ucret kadar yardımcı olacağım.

kaldıkları bölgeler hakkında az çok bilgim var ama bana direk kişilere ulaşabileceğim bir yol lazım çıkmazsa o bölgede kendim araştıracağım.
hassas bir konudur yardımcı olamayacaklar ulaşmasınlar lutfen. yardımcı olacak arkadaşlar özelden yazarsa dönüş sağlarım şimdiden teşekkürler

Merhabalar.

Z-Guard firmasının kapandığını duymuştum zaten dosyaların kaynak kodlarınında paylaşıldığını belli başlı kişilerde ekledir polise gitmende bi fayda olmaz burdanda tanıdığı kişilerinde sorgulamanda işe yaramaz sana tavsiyem bi savcılığa gidip suc duyurusunda bulunman dilekce ve harc ücretiyle sana yaklasık 250 - 500 TL patlar.

Dosyalara bu kaynaktan ulaşabilirsin

Saygılarımla.

nxwile

Üye
Kesinlikle böyle konularda savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmanız önemli bir husustur. Polis gibi merciler bu konulara değil savcılık üzerinden işlem yapılabilmektedir ödeme kayıtlarınız ve konuşma kayıtlarınız ile birlikte başvuru yapmanızı tavsiye ederim.

alone1907

Üye
Aktif Üye
Merhabalar.

Z-Guard firmasının kapandığını duymuştum zaten dosyaların kaynak kodlarınında paylaşıldığını belli başlı kişilerde ekledir polise gitmende bi fayda olmaz burdanda tanıdığı kişilerinde sorgulamanda işe yaramaz sana tavsiyem bi savcılığa gidip suc duyurusunda bulunman dilekce ve harc ücretiyle sana yaklasık 250 - 500 TL patlar.

Dosyalara bu kaynaktan ulaşabilirsin

Saygılarımla.
Kiranın parayla sattığı dosyalar sağol hocam

Who

Yönetici
Forum Sahibi
oncelikle gecmiş olsun

bu paylasım paylasım forum unun amacının kimse bu tip tuzaklara dusmesin cakala cukala minnet etmesin diye acık oldugunu defalarca dile getirmiştim..
ama malesef hala bu tip olaylar yasanıyor burada aslında hata biraz da sizlerde ama su an icin yapıcak cok fazla sey yok olan oldu.

bana kalırsa yasal yollardan hakkını arama mevzusunda sadece nitelikli dolandırıcılık olarak dava acabilirsin ancak isin icersine su anda MGame in asıl sahibi oldugu NTTGAME inde turkiye haklrını elinde tutan RESMİ bir oyunun kaynak kodları yada pvp versiyonu olarak files olarak bile satın almıs olman bu iki tane milyon dolarlık firmanın yetkililerine ulasır ise cok basın agrıyabilir (tabi bu bir ihtimal) ancak parayı yolladıgın kişi yada kişilerin iban hesap numarası tel numarası whatsapp kayıtları yada baska bir platform da kayıtlı olan geriye donuk konusmalar duruyorsa dedigim gibi nitelikli dolandırıcılık tan dava acabilirsin ama mahkeme sahısların bulunması ifadelerinin alınması vs vs gibi prosedurler ne kadar surer bunu kimse bilemez ki bu tip islemler baya bir zaman alabiliyor..ancak dedigim gibi ifade vermeye gittiginizde bile ne alısverisi oldu diye sorulacak ve bunlar resmi kayıtlara gecicek o yuzden mesela yazılımcı olduklarını belirttiler ve bizdew 8 bin tl karsılı bir program larını satın almak istedik parayı aldılar ama programı vermediler yada eksik verdiler gibisinden bi ifade olabilir ama yinede kesin degil tabiki .. isin icine turkiye yayın hakkı elinde olan bir firma heleki oyunun asıl sahibi olan firma dahil olursa cok basınız agrıyabilir.. (hersey bir ihtimal tabiiki)

insallah tekrar aynı hatalara dusmezsiniz tekrardan gecmiş olsun.

faramis

Üye
dönüşleriniz için teşekkür ederim yasal surec dediğiniz gibi beni çok uğraştıracak ayrıca masrafa sokacak ve direk bir şekilde suclayamacagım bir duzenleri olabilir. lakin benim hakkımı yediler benim derdim o hakkı onlardan almak dediğim gibi bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar yardımcı olursa kendilerinden alacagım parayı bir teşekkür niyeti ile ona hediye edeceğim sözüm sözdür.

Üst Alt