- Web sitesi
- torrentoyunindir.vip
You must be registered for see images attach
Merhabalar, ko-master.com üyeri Uzun süreden beri Minecraft oynuyorsanız ve kendi sunucunuzu açmak istiyorsunuz. O zaman bu konu tam size göre!
Uzun bir süreden beri Minecraft oynuyordunuz ve artık kendi sunucunuzu açmak istiyorsunuz. Bu konuyu dikkatlice okuyup anlarsanız size yardımcı olacaktır. Öncelikle server ne demek onu öğrenelim. Server'in Türkçe karşılığı sunucudur. Sunucu, bilgisayar ağlarında kullanıcıların ve bazı servisleri çalıştıran bilgisayarlardır. Bu bazı servisler FTP, Web Sitesi, E-Posta gibi şeyleri çalıştıran birimlerdir.
Başlıktan da gördüğünüz gibi ben bu konuda sizlere Linux işletim sisteminde Minecraft server nasıl kuracaksınız onu göstereceğim. İlk olarak bizim bir ''başlat.sh'' dosyasına ihtiyacımız var. Buraya az sonra geleceğiz. Minecraft bildiğiniz üzere bir Java oyunudur. Bununla birlikte Minecraft sunucuları Java'ya ihtiyaç duyar. Aldığımız makineye Java'yı yüklememiz gerekecektir. Bu Java'yı indirmemiz için Ubuntu işletim sisteminde aşağıdaki komutu çalıştırmanız lazım.
Kod:
sudo apt-get update
sudo apt-get install default-jdk
Eğer ki CentOS işletim sistemi kullanıyorsanız şu komutu çalıştırın;
Kod:
sudo yum update
sudo yum install java -y
Minecraft sunucu kurmak için bizim ''Screen''i yüklememiz lazımdır. Bunu yüklemek için Ubuntu'da;
Kod:
sudo apt-get install screen
sudo yum install screen -y
Evet, Java ve Screen hazır durumda. Şimdi ise gerekli yapılandırmaları yapmak için wget'i indirmemiz lazımdır. Bunu indirmemiz için aşağıdaki komutu kullanmamız lazım. Ubuntu işletim sisteminde;
Kod:
sudo apt-get install wget
CentOS'da
Kod:
sudo yum install wget -y
Şimdi ise Minecraft sunucu dosyalarına girmemiz lazım. Bunun için aşağıdaki wget komutunu çalıştırmamız lazım. Bunun için;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Şimdilik sunucumuz henüz başlamayacaktır. EULA adında bir dosya oluşmuştur ve EULA sözleşmesini kabul etmemiz gerekmektedir. Bunun için eula.txt dosyasını bir yazı editörü ile açıp düzenlemeniz lazımdır. Bunun için ''eula=false'' kod satırını bulup ''eula=true'' yapmanız lazımdır. Bu işlemden sonra Screen'i arka planda çalışmasını sağlamamız lazımdır. Bunun için aşağıdaki kodu çalıştırın.
Kod:
screen -S "Minecraft sunucusu 1"
Şimdi işin en güzel noktasına geldik. Bu kısımda Minecraft sunucumuzu çalıştıracağız. Şimdi aşağıdaki kodu girin.
Kod:
java -Xmx1024M -Xms256M -jar minecraft_server.1.14.4.jar nogui
Minecraft sunucusunu açmanız için gereken minimum gereksinim 1024 MB RAM'dir. Bundan dolayı -Xmx ve Xms kısımlarından sonra 1024M yazılmıştır. Bu değerleri kafanıza göre arttıramazsınız. Sanal makinenizin RAM miktarına göre arttırabilirsiniz. Artık Minecraft sunucunuz hazır, hayırlı olsun.