Yapay zeka tabanlı oyuncular

selimonder

Üye
6 Nis 2025
20
0
11
Selam arkadaşlar,


Gençliğimde, 1453 zamanlarında Knight Online oynamıştım. Çevremdeki arkadaşlarım ve akrabalarım da ilgileniyordu. O dönemde beni en çok etkileyen şeylerden biri Maradon’daki pazar sistemi olmuştu. Zor bir serverda dönen ticaret gerçekten çok keyifliydi.

Şimdi, 10-15 kişilik bir arkadaş grubumuz için küçük çaplı bir private server kurmak istiyorum. Ko4Life’daki 1453 server dosyalarını kurmayı başardım ama programlama konusunda çok ileri düzeyde değilim.

Son günlerde Claude 3.7’nin Twitch’te Pokémon oynayışını izleyince, benzer şekilde bir yapay zekayı oyuna entegre edebilir miyiz diye düşünmeye başladım. Belki bu botlar başlangıçta PvP’ye katılmaz ama farm yaparak kendi ekonomilerini oluşturabilirler. Bu sistemin zamanla nasıl bir pazar dengesi kuracağını izlemek gerçekten ilginç olabilir.

Bu konuda daha önce düşünen, araştırma yapan ya da fikir yürütmek isteyen varsa çok sevinirim. Belki birlikte güzel bir projeye dönüşebilir. İlgilenen arkadaşlar bana özel mesaj atabilir.
 

Konuyu görüntüleyenler

Üst